چندی پیش به مطلبی در سایت تفریح وار برخورد کردم که در باره معرفی کتابخانه های الکترونیک فارسی بود.اگر چه تفریح وار سایتی مفید در زمینه آی تی است اما به نظرم نتوانسته بود با دید کارشناسی به معرفی کتابخانه های پارسی زبان بپردازد.
همچنین از آنجایی که اینجانب با تجربه حدود هفت سال کار وتلاش شبانه روزی در ساحه کتاب الکترونیک به نوعی ریش وسبیل خود را در این کار سفید کرده ام صلاح را در آن دیدم که آستین بالازده وشخصا به معرفی پانزده کتابخانه مهم پارسی از دید خود بپردازم.
بدیهی است این لیست تنها بر اساس نظر شخصی ودر برگیرنده پانزده کتابخانه برتردر بین انبوه کتابخانه های فارسی زبان است.
پیشاپیش از بقیه دوستان که اسمشان در این لیست نیست عذر خواهی کرده وتلاش آنان را در این کار خطیر فرهنگی می ستایم.
قدیمی ترین خبرنامه کتاب های پارسی که سابقه ای هفت ساله دارد و به خبر رسانی در زمینه کتابهای الکترونیک می پردازد
این سایت علیرغم تلاشش برای پرهیز از انتشار کتابهای ضد مذهبی و ضد نظام اسلامی،همچنان در ایران فیلتر است.
به مدیریت بیژن آبادی که کتابهای فارسی را هم معرفی وهم بارگذاری کرده ومی توانید به راحتی کتاب دلخواه خود را در همه زمینه ها مطالعه یا با لینک مستقیم دانلود کنید وبه جرات می توان گفت کاملترین آرشیو کتابهای فارسی را دارد.
به مدیریت مهدی گلسرخ تبار که از سالیان قبل با دانش گسترده ای که در زمینه علوم رایانه دارد و با راه اندازی موتور جستجوی منحصر به فرد فارسی زبانان، توانسته کتابخانه مرجع و خوبی را به پارسی زبانان جهان ارائه کند.
به مدیریت طه کامکار
این کتابخانه قبلا گرداب نامیده می شد وبه علت تشابه اسمی با سایت دولتی گرداب نام خود را تغییر داد و سال ها است تلاش دارد تا نسخه های تایپ شده کتاب های فارسی را روی شبکه اینترنت بگذارد.کتاب های این مجموعه اگرچه از نظر تعدادکمتر از سه کتابخانه اول است اما در عوض دستچین شده و ایضا تایپ شده بوده و همین نکته باعث کاهش زیاد حجم فایل ها شده است ومناسب کاربران ایرانی دارای اینترنت نفتی است تا بتوانند کتاب ها را به سرعت وبا لینک مستقیم دانلود کنند.
این سایت حاوی تعداد زیادی کتاب به خصوص کتاب های علوم سیاسی و تاریخ معاصر است.مدیر این سایت با رسم الخط پارسی ویژه ای که بدان معتقد است توانسته لیست بلندی از کتاب ها را فراهم آورده و با بارگذاری آنها این امکان را به خواننده داده تا کتاب را با لینک مستقیم از سایت ادبستان دانلود کنند.
این سایت علیرغم آنکه در سابقه کار به پای سایت های پیشتر معرفی شده نمی رسد اما با استفاده از دسته بندی زیبا و تهیه کتابخانه ای راحت و دارای لیست، توانسته جای خود را به عنوان مرجعی کامل در دل کتابخوان های پارسی زبان بازکند.
اصلاح شده در تاریخ نوزدهم تیرماه 1391:
مدیر این سایت م.(آراد)ایل بیگی مجموعه بی نظیری از گلچین های مجلات وکتابها را برای دانلود در اختیار شما گذاشته است.اگر چه بسیاری از مطالب در صفحه نشر دیگران این کتابخانه به شکل گلچین ویا بریده ای از کتاب است اما نایاب بودن و قدیمی بودن کتابهای معرفی شده،ارزش خاصی به صفحه نشر دیگران داده است.
ضمنا در صفحه اصلی کتابخانه این تارنما نیز بالغ بر چهارهزار کتاب متن کامل برای دانلود وجود دارد.
ضمنا در صفحه اصلی کتابخانه این تارنما نیز بالغ بر چهارهزار کتاب متن کامل برای دانلود وجود دارد.
به جرات می توان گفت هیچ کتابخانه ای نتوانسته چنین فعال وگسترده به انتشار انحصاری کتب کودک دست بزند.
اعضای فعال این کتابخانه در عمر کوتاه دوتا سه ساله فعالیت این سایت توانسته اند مجموعه ای بی نظیر از کتاب،نوارقصه،و نشریات قدیمی کودکان را به اشتراک بگذارند.
اگر علاقه مند به علوم سیاسی و تاریخ معاصر هستید هیچ منبعی به خوبی این کتابخانه نمی تواند کتاب های نایاب و کمیاب علوم سیاسی ونشریات احزاب وسازمان ها را دراختیارتان بگذارد.
این سایت به مدیریت اکبر سردوزامی تلاش دارد داستان های نویسندگان ایرانی به ویژه نویسندگان خارج از کشور را برای دانلود در اختیار جامعه پارسی زبان بگذارد.
اگر اهل استان های فرهنگ پرور گیلان ومازندران هستید یا قصد دارید درباره تاریخ وجغرافیای این خطه از ایران تحقیق یا مطالعه کنید،هیچ سایتی مفیدتر از این کتابخانه نخواهید یافت.
مدیر این سایت بعضا در کنار کتابهای مربوط به این دو استان،کتابهای کمیاب دیگری را نیز برای دانلود با لینک مستقیم قرار می دهد.
همان طور که از اسمش پیداست کتابخانه ای ویژه با فهرستی جامع از کتاب های اندیشه چپ و مارکسیسم است.
به مدیریت گیتی مهدوی
قدیمی ترین کتابخانه صوتی فارسی در اینترنت که اولین بار توجه خوانندگان فارسی زبان را به کتابهای صوتی جلب کرد و راه گشای دیگر سایت ها در این زمینه شد.
این کتابخانه اگرچه سابقه ای کمتر از کتابخانه گویا دارد اما با تلاش وکوشش زیاد توانسته مجموعه بزرگی از کتابهای صوتی را در اختیار علاقه مندان بگذارد
کتابخانه ای دولتی و وابسته به کتابخانه ملی ایران است که در حوزه کتاب های کودک به فعالیت می پردازد
سلام از مطلب شما خيلي استفاده كردم.دنبال داستان سنگ روي سنگ اخرين نوشته مرحوم غلامحسين ساعدي هستم.كه در اين ادرس هايي كه معرفي كرديد هم نبود.به نظر شما از كجا مي توانم ان را پيدا كنم؟
پاسخحذفThis is my site and my newly released book: http://forthelifeofabutterfly.yolasite.com
پاسخحذفAfsan Azadi
گمان بردم که کتابخانه ما نیز معرفی شده.
پاسخحذف