اثر حاضر كتاب تحقيقي- آموزشي است كه با بياني پيراسته از اصطلاحات رايج و تخصصي به ويژگيها و خصوصيات انواع موسيقي پرداخته و انواع موسيقي را معرفي مينمايد.
در فصل اول و در بحثي كوتاه مقامات و نغمات قرآني و تفاوت مقامها با يكديگر مورد بحث قرار گرفته است. در بخش دوم كليات موسيقي ايران شامل پيشدرآمد از گروه موسيقيهاي بيكلام ، رديف و آواز- كه بخشي از موسيقي رديفي است، و چهار مضراب كه از فرمهاي سازي متديك و داراي ضرب است و تصنيف بررسي شده است.
در فصل سوم (موسيقي محلي ايران) موسيقيهاي مناطق مختلفي نظير تركمن صحرا، گيلان، مازندران، خراسان، بلوچستان، قشقايي، كرمانشاهان، لرستان، آذربايجان غربي و شرقي، كرمان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و كردستان به تفصيل بيان ميشود.
فصل چهارم (موسيقي شرق) كه شامل موسيقي تركيه، افغانستان، موسيقي كلاسيك عرب، موسيقي تاجيكي، موسيقي جنوب شرق آسيا، موسيقي ژاپن، چين و كره ميباشد، بررسي شده است.
در ادامه اين كتاب تا فصل نهم كه آخرين فصل آن است، به ترتيب موسيقي هندوستان، موسيقي اروپا (غرب) كه از قرن پنجم ميلادي و از يونان باستان آغاز گرديد و شامل موسيقي قرون اوليه و قرون وسطي، موسيقي كليسا، موسيقي كلاسيك و فرمهاي آوازي، موسيقيسازي، موسيقي اسپانيا و اروپاي شرقي، موسيقي قاره آمريكا و موسيقي كودك بررسي شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
ما را از نظرخود مطلع کنید